Ko smo mi

NUNIS.EDU.RS
Narodni univerzitet-Niš je jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji, koja radi od 1954. godine na obrazovanju odraslih. Prati savremeni razvoj društva, te i svoj razvoj bazira na savremenim inovacijama iz oblasti edukacije. Jedan je od pet inicijalnih osnivača Poslovnog udruženja narodnih, radničkih i otvorenih univerziteta, zajednice kvaliteta obrazovanja odraslih, sa ciljem da se u oblasti obrazovanja odraslih uvede licenca kao merilo boniteta onih koji se bave ovom delatnošću.

Narodni univerzitet Niš raspolaže planovima i programima za preko 200 zanimanja koji su rađeni u skladu sa odredbama predviđenim Prosvetnim glasnikom RS, a na osnovu Pravilnika o programima i nastavnim planovima obrazovanja odraslih i stručnom usavrašavanju. Standardni program za stručno osposobljavanje polaznika sastoji se iz teoretske i praktične nastave, kao i konsultacije i uključuje literaturu i drugi didaktički materijal

Po završetku obuka i polaganja ispita izdaje se Sertifikat o stečenom nivou znanja jezika, odnosno Sertifikat o stručnoj osposobljenosti za rad na određenim poslovima, s kojim polaznik može raditi kod poslodavca, može samostalno započeti sopstveni posao i međunarodno je priznat; Narodni univerzitet Niš se nalazi u samom centru grada, pored spomenika i hotela ”Ambasador”.

NARODNI UNIVERZITET-NIŠ JAVNO PRIZNATI ORGANIZATOR AKTIVNOSTI JPOA

Svoj razvoj bazira na savremenim inovacijama iz oblasti obrazovanja odraslih; Registrovan je pod šifrom delatnosti 85.59, kao ostalo obrazovanje, a osnovna delatnost je permanentno obrazovanje i stručno osposobljavanje,  koje nije definisano prema stepenima obrazovanja.

’’Narodni univerzitet’’ Niš je sertifikovani član evropske asocijacije za obrazovanje odraslih ”EAEA-European association for the education of adults” Nosilac je sertifikata sistema kvaliteta: SRPS ISO 9001/2008,SRPS ISO 14001/2005,SRPS OHSAS 18001/2008; čime se potvrđuje kvalitet rada I validnost sertifikata u zemlji i inostranstvu.

Nosilac je autorskih prava kod MININSTARSTVA ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANjA REPUBLIKE SRBIJE za obuke za gerontodomaćice/gerontodomaćina i negovatelja starih osoba. Nosilac je odobrenja za JAVNO PRIZNATOG ORGANIZATORA AKTIVNOSTI od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za preko 20 programa obuka.

Centar za strane jezike je akreditovan  ispitni centar za međunarodno priznate ispite iz engleskog jezika LCCI i italijanskog jezika CELI

Izaberite kurs i upišite se na obuku za jedno od preko 200 zanimanja: kuvar, negovatelj starih osoba, vođenje poslovnih knjiga… zanimanja građevinske, mašinske i elektrotehničke struke: keramičar, zidar, tesar, automehaničar, monter, kranista…; kursevi za negu tela: masaža, stilista frizura, manikir-pedikir… Obuke se realizuju po najvišim standardima, moderno, profesionalno, orijentisano polazniku.

POSEBNE POGODNOSTI I POPUSTI

Narodni univerzitet Niš nudi posebne pogodnosti preduzećima kojima je potrebna prekvalifikacija zaposlenih ili verifikacija postojećih zanimanja zaposlenih. U zavisnosti od broja polaznika, formira se cena, koja može biti umanjena i do 50% od regularne.

Za polaznike koji imaju potvrdu da su radili najmanje 3 meseca na datim poslovima iz oblasti zanatskih i uslužnih zanimanja, organizuje se provera znanja, čija je cena 14.000,00 dinara. Narodni univerzitet Niš nudi veliki broj kurseva za učenje stranih jezika, kao i kurseve iz oblasti informacionih tehnologija