Građevinska struka

U ovoj oblasti Narodni univerzitet nudi kurseve za sledeća zanimanja: moler-farbar, armirač, zidar, termofasader, betonirac, bravar- roletnar, dimnjičar, zidar- fasader, montažer knauf sistema suve gradnje, izolater-asfalter, kamenorezac-klesar, keramičar-teracer, pećar, putar, izrađivač opeke i crepa i druga zanimanja građevinske struke.

NUNIS.EDU.RS

Takođe, Narodni univerzitet nudi kurseve za rukovaoce građevinskih mašina, rukovaoce viljuškara – viljuškariste, pretovarne radnike i dr.

Narodni univerzitet – Niš upisuje polaznike na kurseve za stručno osposobljavanje (prekvalifikacija). Međunarodno priznati Sertifikat omogućuje rad kod poslodavca, kao i otvaranje samostalne radnje.

Kursevi traju 3 meseca, obuhvataju teoretsku i praktičnu nastavu. Polaže se 4 ispita: bezbednost i zdravlje na radu, osnove zanimanja struke, tehnologija zanimanja i praktičan rad.

Školarina se plaća u više mesečnih rata. Za polaznike koji imaju potvrdu da su radili na datim poslovima, organizuju se ispiti za dobijanje sertifikata. Kompletna obuka traje oko tri meseca.

Plaćanje je u mesečnim ratama: 5 x 6.000,00 dinara+8.000,00 dinara ; izdavanje sertifikata na engleskom jeziku: 2.000,00

Za upis kompletne obuke je potrebno: prijava (dobija se u kancelariji) ; izvod iz matične knjige rođenih ; svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi ili diploma o završenoj srednjoj školi

Po formiranju grupe, organizuje se teoretska nastava u zgradi. Praktična nastava se izvodi kod izvođača za dato zanimanje i traje mesec dana. Moguće je i drugačije organizovanje dinamike praktične nastave (po dogovoru).

Za polaznike koji su već radili na datim poslovima i kojima nije potrebna kompletna obuka, već samo provera znanja, potrebno je: prijava (dobija se u kancelariji) ;potvrda da su najmanje tri meseca radili na datim poslovima (u periodu od-do, potpis i pečat vlasnika ili direktora); izvod iz matične knjige rođenih; svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi ili diploma o završenoj srednjoj školi; uplata od 14.000,00 din. ; izdavanje sertifikata na engleskom jeziku: 2.000,00

Polaznik pri upisu dobija literaturu i kada se spremi za polaganje, zakazuje termin polaganja i sve ispite polaže u jednom danu, osim ako nema drugih zahteva. Dodatne informacije na tel.  018/526 464 ; kancelarija br.17 ili  na imejl: nunis@ninet.rs